Psykofyysinen fysioterapia

Tukea kehon kautta voimavaroihin

Keholta vaaditaan paljon jaksamista ja venymistä. Keho ja mieli toimivat käsi kädessä, toinen vaikuttaa toiseen. Jos työtaakka ja elämän rytmi ovat pitkään armottomia ja liian kuormittavia, alkaa keho herkästi oireilla. Stressi ja kipu lisäävät lihasaktivaatiotasoa ja hengitys muuttuu pinnalliseksi, jolloin rentoutumisen ja palautumisen kyky heikkenee. Tämä heikentää jaksamista sekä työssä että vapaa-ajalla.

Mitä psykofyysinen fysioterapia on?

Psykofyysinen fysioterapia
  • Harjoitteet perustuvat kokemukselliseen oppimiseen, työfysioterapian tuntemukseen, psykofyysisen fysioterapian lempeisiin, palautumista tukeviin keinoihin, jotka tukevat voimaantumista.
  • Harjoitteissa huomioidaan hengitys, vireystason säätelyyn liittyvät harjoitukset, rentoutumisen harjoitukset, omat rajat ja oman kehon reaktioiden kuuntelu, tunnistaminen ja hyväksyminen.
  • Harjoitteet valikoituvat asiakkaan tarpeiden pohjalta.
  • Näiden harjoitteiden kautta saat keinoja löytää turvallista kontaktia itseesi ja opit soveltamaan harjoitteita sekä vapaa-aikana että työssä kuormituksen säätelyssä ja vaihtoehtoisissa tavoissa liikkua. Tämä kaikki tukee kehon ja mielen tasapainoa.

Ohjauskäynti voi sopia sinulle silloin, kun oireinasi ovat: jännittyneisyys, ylivireyden oireet kehollisesti, tuki- ja liikuntaelimistön pitkittyneet kivut ja/tai palautumisen vaikeudet.

Vastaanotto kestää yleensä 60-75 minuuttia ja hinta tapaamiselle on 80 €/kerta + ALV. Vastaanottotila sijaitsee Hoitavan Tilan toimipisteessä: Asemakatu 2, 15100, Lahti, katutaso.

Tervetuloa varaamaan aikaa

Minna

Minna

050 584 0090 tai info@tiedostavatila.fi

voimavarakeskeinen työnohjaaja, psykofyysinen fysioterapeutti, työfysioterapeutti

Kirjallisuutta aiheeseen liittyen

Mielekäs keho – Kehon tarinoita Minna Kinnunen (ISBN 978-952-93-6987-4, 2016)

Yhteinen ymmärrys työelämän muutoksissa Minna Kinnunen, Sirpa Maukola-Juuso, Riitta Veijalainen (ISBN 978-952-7044-22-3, Ketterät kirjat Oy, 2017)